Hoe kan ik mijn website benaderen voordat mijn domeinnaam actief is?

U kunt door middel van het aanpassen van de hosts file op uw pc een domeinnaam doorverwijzen naar een specifieke server.

Op deze manier kunt u uw website bekijken op een andere server, zonder dat anderen dit ook zien. Dit kan handig zijn wanneer u uw website gaat migreren naar een nieuwe server of wanneer de verhuizing van uw domeinnaam nog niet is afgerond.

Om uw hosts file aan te passen, opent u het programma Kladblok. Indien u gebruik maak van Windows Vista, Windows 7 of Windows 8, dan dient u deze als Administrator uit te voeren (rechtermuisknop en dan ‘Als Administrator uitvoeren’). Wanneer u Kladblok heeft geopend, gaat u naar ‘C:\Windows\System32\drivers\etc’. Indien u daar geen bestanden ziet staan, dan verandert u rechtsonder ‘Tekstdocumenten (*.txt)’ naar ‘Alle bestanden (*.*)’.

Hier opent u het bestand ‘hosts’. Onderaan het bestand voegt u op een nieuwe regel, de onderstaande regel toe: Bijvoorbeeld: 83.175.169.138 uwdomeinnaam.nl www.uwdomeinnaam.nl

Het juiste ip-adres waarop uw website wordt gehost vindt u terug door in het DirectAdmin-controlpanel te kiezen voor ‘Accountinstellingen / Statistieken / Logs’. In het midden van die pagina vindt u onder de taalkeuze het ip-adres terug. Vervolgens slaat u de wijziging op en vanaf dat moment verwijst het domein naar het ingestelde IP-adres, maar dan alleen voor uw eigen systeem.

NB: Mogelijk dient u de dns op uw pc nog te ‘flushen’ vooraleer de wijziging effect heeft. Hiervoor opent u een command prompt en geeft u het commando ” ipconfig /flushdns” (zonder aanhalingstekens), gevolgd door een enter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *